Bel ons direct (+31) 20 610 78 98
Pieter Calandlaan 136, Amsterdam Bekijk locatie

Wie zijn er werkzaam?

De orthodontie-praktijk aan de Pieter Calandlaan bestaat al sinds 1988. De praktijk werd toen gevoerd door mijn vader, de heer R.J.Koning. Hiervoor had hij praktijk aan het Osdorpplein vanaf 1974: een begrip in Amsterdam-Osdorp. In 2001 voltooide ik mijn opleiding tot orthodontist. Vanaf 2004 startte ik in deze praktijk, eerst nog samen met mijn vader. Toen mijn vader in 2008 met pensioen ging, heb ik de praktijk volledig overgenomen.
 

In de praktijk zijn vijf assistentes werkzaam:

Sandra werkt al sinds 1991 in de praktijk; zij maakt afdrukken, röntgenfoto’s, verwijdert apparatuur (eraf halen van de metalen slotjes (brackets)) en geeft poetsinstructie. Haar specialiteit is het cementeren (vastlijmen) van bandjes (ook wel “ringetjes” genoemd) om kiezen. Een retentiedraadje (spalkje) wat los zit? Ook daar draait zij haar hand niet voor om.

Monique werkt sinds 2003 in de praktijk en is vaak de eerste die je spreekt en/of ziet, want zij is onze balie-assistente. Met haar maak je afspraken (aan de balie of telefoon of via email) en kun je vragen stellen over betalingen. Verder doet zij veel van ons administratief werk, wat je als patiënt niet kunt zien.

Veel recenter (april 2016) is Quinta bij ons in dienst gekomen. Na een interne opleiding heeft zij de kneepjes van het vak inmiddels bijna allemaal onder de knie gekregen. Zij maakt ook afdrukken, röntgenfoto's, kan apparatuur verwijderen en poetsinstructie geven. Het cementeren van bandjes behoort tevens tot haar takenpakket, maar wat zij het leukste vindt om te doen en ook goed kan is het plaatsen van retentiedraadjes.

Sinds september 2017 is Saliha weer in dienst gekomen. Zij was lang geleden al dik tien jaar assistente van mijn vader. Nu haar kinderen wat groter zijn, is ze weer bij ons terug. Zij heeft dus veel ervaring, maar er zijn best wel wat dingen veranderd in de praktijk. Voor haar geldt heel soms, maar steeds minder, dat ze af en toe de hulp zal inroepen van één van de anderen (zij staat (nog) niet op onze groepsfoto).

Met ingang van september 2018 is bij ons Irma in dienst gekomen (ook (nog) niet op de foto). Irma heeft ook heel veel ervaring. Zij was werkzaam in een andere, kleine praktijk van een orthodontist in Amsterdam die recent met pensioen is gegaan. Daar heeft zij bijna 25 jaar gewerkt; met wat aanpassingen voor onze praktijk zal zij naar verwachting vrij snel alle reeds genoemde werkzaamheden moeten kunnen beheersen.

Gerda (nog wel op de groepsfoto (met bril)) is afgelopen juni (2018) welverdiend met pensioen gegaan, nadat zij bijna 27 jaar bij ons in dienst is geweest!

Vanwege mijn werkzaamheden als docent aan het ACTA kun je af en toe een stagiair bij ons aantreffen, een student tandheelkunde of een tandarts in opleiding voor orthodontist. Wij vertellen dit altijd even van te voren.

Als ik afwezig ben (bijv. door cursus of vakantie), wordt altijd voor vervanging gezorgd in de vorm van een waarnemende orthodontist. Hierover wordt jij/u altijd vooraf geïnformeerd.

Michelle Koning